Links og kontakt

Mig og Mila

Venner


Når man rejser i en lille træbåd, og sejler fra havn til havn får man hver dag nye venner. Det er en del af det at være sejler altid at giv en hånd med fortøjningen, byde på varm kaffe og give en melding på hvad det er for et skib man sejler i.


Som sejler viser man lidt om hvem man er med sine flag. Undtagen når vi sejler kapsejlads, er der naturligvis altid det danske yachtflag på Mila ude agter. Men under sallingen i bagbord side hænger klubstanderen fra Sundby Sejlforening, hvor vi er hjemmehørende. Neden under står medlemsstanneren fra De Fæle, Dansk forening for ældre lystfartøjer. Alle de mundre og varme mennesker i De Fæle er nogle af Milas bedste venner. De er vilde med træbåde og deler alle deres erfaringer med hinanden når vi mødes til stævner og tørsejlads om vinteren.


Her er et link til den meget levende hjemmeside med informationer om snart sagt alt, hvad der har med danske træbåde at gøre:


www.defaele.dkFotografen og den tidligere træbådssejler Svend Erik Sokkelund har være en faktor i dansk træbådssejlads i de sidste 50 år. Han er også sundbysejler og er en af dem, der altid er på pletten når man mangler en hånd. Og så er han den første til at sige hej til de nye i havnen og få enhver til at føle sig velkommen. Svend Erik har en meget fin blog om træbåde:


www.traebaade.blogspot.dkSidder du en kold aften i marts efter at have skrabet bund ude på pladsen, eller givet skydekappen det sidste lag lak ude i køkkenet, så er der mere inspiration at hente hos en mand over på den anden side af dammen, der virkelig har hænderne skruet godt på. Det er Louis Sauzedde, der har lave en perlerække af små vidoer, hvor han viser hvordan en rigtig skibstømrer arbejder. Han har en fantastisk energi og et suverænt håndelag.


Youtube/TipsfromaShipWright


Mila har jo 4 søsterskibe. De sejler alle stadig og befinder sig i Sverige men ikke samlet noget sted. ZS3 Lacho Drom, er hjemmehørende i Göteborg og vi besøgte den og den tidliger ejer Jens Marklund i sommeren 2011. Vi har planer om at mødes igen, måske sommeren 2017. Lacho Drom har en meget fin hjemmeside med mere information om de andre søsterskibe også.


LachoDrom

Kontakt


Hvis du skal have fat i skipper, kan du altid sende en mail til:


joakim(snabel-a)migogmila.dk

Copyright © All Rights Reserved